donderdag 30 augustus 2007

Laat je hand lezen voor een baan


In de categorie politieke blunders: Tarotkaarten, horoscopen en zelfontwikkelingcursussen worden door uitkeringsinstantie UWV betaald in de zoektocht naar werk. Sinds drie jaar kunnen arbeidsongeschikten die aan het werk moeten en mensen met een WW- of Wajonguitkering een 'reïntegratietraject' op maat krijgen. Dit mag maximaal twee jaar duren en vijfduizend euro kosten.

Houdt de onzin nooit op? Is het niet meer mogelijk iets op een rationele manier te doen? Vroeger pakten we de krant en gingen we met een gele drie-voor-de-prijs-van-één markeerstift banen omcirkelen. Tegenwoordig kunnen we blijkbaar geen CV meer e-mailen zonder eerst Char en Jomanda om hun mening te moeten vragen.

Blik op Werk, dat een keurmerk voor de reïntegratiebureaus ontwikkelt, ziet niets in strengere regelgeving. Een woordvoerder stelt dat 'alles wat bijdraagt aan het aan het werk helpen van mensen, mag'.

Het probleem is dus dat hier geld voor uit wordt getrokken. Nu denk ik persoonlijk dat ik meer kans heb om werk te vinden als ik op het seksuele vlak niets tekort kom - daarom wil ik graag geld om naar de hoeren te kunnen. Overheid?

Deze stompzinnige subsidies moeten maar eens stoppen. Stop het geld maar in onderwijs en omscholingstrajecten zodat deze onzin niet nodig is.

Geen opmerkingen: