donderdag 9 augustus 2007

De Koran moet niet verboden worden

Het kabinet kwam snel met haar repliek op Geert Wilders: ‘Het moet volstrekt duidelijk zijn dat het verbieden van de Koran in Nederland voor het kabinet niet aan de orde is en dat in de toekomst ook niet zal zijn.’

Ja, Geert had weer een idee. Na zijn eerdere oproep om opruiende passages uit de Koran te laten scheuren, vond hij het deze keer nodig om het boek maar in zijn geheel in de ban te doen. Zelfs het gebruik in huiselijke kring en de moskee moest bestraft worden, aldus de grote man achter de Partij van de Vrijheid. Helaas staat deze partij niet voor vrijheid van godsdienst, want Geert vindt gelijk maar dat alle moslims zich schuldig maken aan geweld, terwijl het in feite gaat over een handvol herrieschoppers die passages gebruiken om hun geweld tegen ex-moslims te legitimeren.

Om de ophef compleet te maken noemt Wilders de rest van Den Haag ook gelijk maar laf. Immers, deze laffe politici zijn enkel bezig om ‘Nederabië’ te creëren, via de politieke correctheid en gematigdheid die zij laten zien op dit vlak. Gelukkig heeft Geert naast het identificeren van het probleem de oplossingen óók al aangereikt; de Islam langzaam aan verbieden en verder niets meer van deze ‘plaag’ toelaten in ons land. We mogen echter geen vreemdelingen weigeren op basis van geloof, dus ik vraag me af hoe impulsief deze actie was, en wat het doel precies moet zijn geweest. Een openbaar debat? Een burgeroorlog? De ideeën van de fundamentalistische moslim zullen toch blijven bestaan, heilig boek of niet. Het is symbolisch van aard.

Een goede actie tegen radicalen zoals Wilders zou een gemeenschappelijke uitspraak van de moslimgemeenschap zijn; laat zien dat de grote meerderheid van de moslims in Nederland er níet op uit zijn om anderen te overtuigen van hun geloof en wél in de Nederlandse samenleving wil horen. Negeer daarnaast opruiend geschreeuw van politici die met oogkleppen op hun enige doel willen nastreven; de complete opruiming van de Islam.

Verontrustend is in wel het aantal sympathisanten die gedeeltelijk of geheel achter Wilders staan, getuige ook zijn negen zetels. Gelukkig zal het allemaal wel meevallen, want als er iemand laf is dan is het de burger, als het er op aankomt.

Geen opmerkingen: