vrijdag 10 augustus 2007

Geweld tegen homo's moet niet dubbel bestraft worden


Nederland en haar politiek zijn de weg kwijt. Naar aanleiding van een aantal incidenten tijdens de jaarlijkse Gay Pride vindt het CDA en de PvdA nu dat geweld tegen homo’s dubbel bestraft moet worden - ‘om hiertegen op te treden met een duidelijk, afschrikwekkend signaal.’

Men wil dus dat er onderscheid wordt gemaakt op basis van seksuele voorkeur - het slaan van een homo zal je méér straf opleveren dan het slaan van een hetero. De verklaring die de partijen geven is dat het gaat om twee strafbare feiten: geweld én discriminatie. Zien deze mensen niet in dat er op deze manier óók sprake is van discriminatie, of hebben de homo’s tegenwoordig al een speciale status in de maatschappij?

Goed, er zullen homofoben zijn die de homo’s eruit zullen zoeken en ze af zullen tuigen, maar voor de gewone mens geldt dat we voortaan eerst iemands seksualiteit moeten vragen voordat we ‘m kunnen bijwerken voor het omstoten van ons bierglas. We willen immers niet aangeklaagd worden wegens discriminatie! En wat te denken van een blanke man die een neger ervan langs geeft? Racisme!

Zouden homo’s die hetero’s in elkaar slaan nu ook strafvermindering krijgen? Dit zou logischerwijs uit het wetsvoorstel moeten komen - kunnen we ons opmaken voor homoterreur? Deze belachelijke suggestie zal alleen maar de kloof tussen homoseksuelen en heteroseksuelen groter maken, net als parades zoals de Gay Pride. Wil je totaal bij de gemeenschap horen, dan moet je zorgen dat je niet opvalt. Het uiten van de verschillen komt later pas, als het fenomeen geaccepteerd is.

Laat de politiek zich weer eens bezig houden met de echte zaken, in plaats van de komkommertijd te gebruiken om prominent in het nieuws te komen. Of zouden ze echt denken dat dit een oplossing is? Het is tijd dat Den Haag zich weer eens gaat hervatten en dit soort ridicule hersenspinsels overlaat aan radicale actiegroepen en andere soorten tuig.

Geen opmerkingen: